aluminium schuifpui reparatieEen defect aan de geleiders

Door veelvuldig gebruik van de schuifpui is het mogelijk dat deze na verloop van tijd zeer stroef opent en sluit. In de meeste gevallen is de oorzaak hiervan te vinden bij de geleiders, waarin zich zand of ander vuil heeft opgehoopt.

Gaat uw schuifdeur niet meer soepel open en/of dicht? Dan is de kans groot dat de geleiders waarover deze heen en weer gaat gerepareerd dan wel schoongemaakt moeten worden. Haal hiervoor de pui en de wielen uit de rails en maak deze schoon. Kijk ook de rail na wat betreft verbuigingen, deuken of andere vormen van slijtage. Spuit de wielen en rails vervolgens in met kaarsvet, olie of siliconen spray en plaats daarna de schuifpui weer op zijn plek. Als het goed is zal deze nu weer soepel openen en sluiten. Is dit niet het geval? Raadpleeg dan een professional. Deze kan een en ander nakijken, en eventueel repareren.

Inbraakbeschadeging of door ongeval

Wanneer er sprake is van inbraak hebt u groot risico op beschadiging van het slot, of een verbuiging van de ophanging. Voor uw gemoedsrust en de levensduur van de pui is het aan te raden zo snel mogelijk een vakman in te schakelen, die uw deur weer snel in de juiste staat brengt, door de beschadigingen te repareren.

Een kleine reparatie kunt u natuurlijk altijd zelf uitvoeren, maar denk hierbij wel aan uw recht op garantie!

Daarnaast kan het gebeuren dat er tijdens uw gewoon woonverkeer een ongelukje gebeurt, waardoor de schuifdeur een deuk, kras of andere beschadiging oploopt. Vaak is dit op te lossen met een enkele reparatie. Een kleine reparatie kunt u natuurlijk altijd zelf uitvoeren, maar denk hierbij wel aan uw recht op garantie! Tip: Geldt u garantie nog? Neem dan altijd contact op met het bedrijf dat de pui bij u heeft geïnstalleerd. Zij dienen dit dan voor u te repareren.\

Neem contact met ons op